Moje skrovište

Yo. U ovom blogu pišem o svom životu, svojim stavovima,a ponekad objavim i pokoji odlomak iz knjiga koje pišem i pokušat ću svojom spikom osvojiti vaša srca.

28.05.2015.

U kavezu vlastitih nesigurnosti

Bio je to brz prekid. Kad se konopac kojim me vezao dovoljno istanjio, tako je brzo sve puklo. I ne osuđujte me jer o tome pišem ovako javno, nemam namjeru poslati mu ikakvu skrivenu poruku. Ovaj blog je samo moje utočište u koje se uvlačim svaki put kad dovoljno zajebem.
U glavi mi se premotava film od proteklih godinu dana. Ljubav, leptirići, problemi, smijeh, svađa, suze, svađa, nervoza, svađa, svađa.

Bila je to duga veza.
Možda malo preduga s obzirom na okolnosti.
Malo preduga pauza za razvoj moje ličnosti.
Preduga za onu neukrotivu zvijer koja čuči u meni i reži na svakog ko je želi svezati i staviti okove na njezinu slobodu.
Na kraju je upravo ta zvijer iskočila iz mene i zaprepastila mene samu kako se uspjela osloboditi tako iznenada. Iskočila i pregrizla lance i sve što me vezalo da ne pobjegnem u duboke kutove svoga uma.

Prekidam film u glavi i prvo što pomišljam: jesi li to stvarno bila ti. Djevojka koja je uvijek težila da bude s izgrađenim ličnostima, završila je pored dječaka koji razmišlja potpuno drugačije od nje, pliva po površini, ne razumije pola riječi koje ona kaže. Zato mi je rječnik sad dosta prostiji (ne mislim na psovke) dok komuniciram s ljudima, jer godinu dana sam morala koristiti najjednostavnije riječi u rječniku kojim raspolažem, tek zato što me nervira kad me neko blijedo gleda dok mu pričam ili me pita:"Šta znači *Preferirati (ko je pregledao moj profil zna zašto baš ovu riječ navodim kao primjer)?" pa kad vidi moj blago razočarani pogled doda:"Zaboravio sam šta ta riječ znači."
Eto što su moji tekstovi bili loši, nije bilo inspiracije i nije bilo pravih riječi za dobar tekst.
Našla sam tipa koji potpuno odudara od mog karaktera; ne čita knjige, ne sluša baš muziku, ne piše i nije zainteresovan za moje pokušaje pisanja, ne zna ništa o temama koje mene zanimaju, nema teme za razgovor osim:"Volim te, nedostaješ mi, želim te vidjeti, bla, bla, bla." Jedino što je imao od Must have stvari da bi mi se svidio od početka bila je pismenost. Što me na kraju ove veze dovelo do zaključka da nije bitno kako piše dok god je misao kvalitetna. O tome ranije nikad nisam razmišljala.
Imao je izrazitu potrebu da zna gdje sam, s kim, do kad, po mogućnosti da mu se te informacije dostave ranije. Ako sam u muškom društvu da me nazove "samo da bi mi čuo glas". O, ne osuđujte me jer mi je bilo potpuno svejedno prekinuti dugu vezu!
Iako je primijetio da je moja potreba za slobodom jako izražena, stezao je konopac dokle god je mogao, dokle god sam dopustila. O, kako bi on samo stegao da ja nisam Đubre kakvo jesam.

Sigurno se pitate kako nekoga može promijeniti druga osoba. Može, tako jednostavno. Tako jednostavno da neko vrijeme i ne skontate šta vam se dešava, jer podsvjesno vas ta osoba pretvara u sebe. Pa ne kaže se džaba:"S kim si takav si."
Bio je jako dobar prema meni, ruku na srce, jer sam ja znala kontrolisati sve. Bila sam muškarac koji se brine o svojoj slabijoj polovici iako je uvijek meni trebao neko da me štiti. Ja sam morala da budem ona jača. Ljudi koji me ne poznaju misle da sam kamen, dok moji prijatelji znaju da vazda tapkam u kavezu vlastitih nesigurnosti i da mi treba neko pred kim mogu biti slaba.
Ova veza me jako iscrpila, i ne zato jer nisam spremna na dugu vezu i vezivanje, nego zato što nisam bila spremna da odgajam dijete koje je već odraslo, da ga vučem za ručicu i brinem se za oboje.
Nisam tražila puno, samo sigurnost, kad zagrlim nekog da mogu opipati čvrsta ramena, ruke koje će me štititi od svega, da čujem muško koje ima čvrst stav, nekog ko će me znati nahraniti kad sam gladna, primijetiti kad ga gledam krišom ili slažem face. Sigurnost. Pokazuje se na toliko različitih načina, izviruje iz sitnica.
A od svega toga, dobila sam samo hladnu vodu pravo u facu, da me probudi iz jednogodišnjeg kunjanja. Da sapere masku koja mi se stvorila na licu, da očisti prašinu s mozga.
Sad sam sretna. S njim to dugo nisam bila.
A uvijek sam bila ta koja je savjetovala druge da pobjegnu iz loše veze. I ta činjenica je bila moja čaša vode.
Bilo je dosta razmišljanja o tuđim emocijama, zašto ne bih malo mislila na sebe? Zašto ja malo ne bih bila sebična kad svi oko mene mogu sebi priuštiti taj luksuz s vremena na vrijeme? Odlučila sam i ja pokazati zube i zaista biti arogantna prema ljudima kojima tako i izgledam. Koga više briga za tuđe mišljenje, ja samo želim biti sretna.

Moje skrovište
<< 05/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


:)

Music <3
ZA BOLJI UGOĐAJ, PUSTITE MUZIKU.


I <3 Photography
U slučaju da volite fotografiju, posjetite moj fotoblog : http://www.photoblog.com/NoraSabino/

hvala na posjeti :)
by Milkaaa

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
63031

Powered by Blogger.ba